Szerző: r1pp3r.j4ck | március 21, 2011

A kormány már a duplagondolnál tart

Tegnap írtam, hogy a kormány úgy döntött, ha valaki nem ért egyet velük, kirúgják őket. Remélem, nem az lesz a következő, hogy a szavazólapra rá kell írni a személyes adatokat közjegyző jelenlétében, aki pedig nem a Fideszre szavaz, kétszeres adóval lesz sújtva, aki pedig a közszférában dolgozik, hétfő reggel már nem kell dolgoznia. Szerencsére itt még nem tartunk, de azért vannak új fejlemények.

A Fidesz (miután kirúgott 2 embert a Földrajzinév-bizottságból) elmondta, hogy lecsökkenti a bizottság tagjainak számát, mert “túl sokan vannak”. Úgy tűnik, nincs pénz fizetni azt a néhány embert, de átnevezni pár forgalmas közteret és repülőteret van bőven. Persze ebből könnyebb sikkasztani, mint a fizetésekből, és hát meg kell adni a lehetőséget a politikusoknak, hogy gyűjtögethessen egy kis pénzt a fia lagzijára.

A biztonság kedvéért azért a bizottság hatáskörét is lecsökkentette gyakorlatilag 0-ra. Az index.hu szerint úgy működik az új rendszer, hogy mindenről elnevezésről ők döntenek, kivéve, ha ahhoz kiemelt közérdek fűződik (mióta fűzödik egyáltalán közérdek ahhoz, hogy átnevezzenek egy repülőteret, amit megépítése óta Ferihegyként ismernek?), akkor a kormány dönti el, hogy kell-e új név. Azt, hogy mihez fűződik kiemelt közérdek, természetesen a kormány döntheti el egyedi határozattal.

Ha jól értem, akkor a Földrajzinév-bizottság nyugodtan játszadozhat magának meg nevezhet el néhány kisebb pocsolyát és homokvárat, de ha a kormány át akar nevezni valamit, akkor gond nélkül megteheti. Jól gondolom?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: