Szerző: r1pp3r.j4ck | március 20, 2011

Cenzúra vagy Gondolatrendőrség?

Úgy tűnik, a sajtó cenzúrázása már nem elég I. Viktor Őfelségének. A bizottságok tudtommal azért vannak, hogy ne csak úgy önhatalmúlag döntsön valaki valamiről. Mostanában úgy tűnik, már ez sem a régi.

A kormány hirtelen eldöntötte, hogy a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtér nem menő. Gondolom nem tetszett nekik, hogy egy ilyen komoly dologban, mint egy repülőtér neve, egy ilyen komolytalan becenév, mint a “Feri” szerepel.

Annyira szerettek volna egy új nevet kitalálni (komolyan, mi ez az átnevezési láz?), hogy sikerült eldönteniük, hogy az új neve Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lesz, és nincs vita. Formálisan persze azért gondolom megkérdezték a Földrajzinév-bizottságot (ezt nem akarják átnevezni például Szentes György Földrajzi Helyeket Elnevező Bizottságra?), hogy mit szólnak hozzá. Szerintem arra számított a párt, hogy majd a bizottság lelkesen megtapsolja őket és ujjongani fog, hogy ez milyen szép új név, de nem így történt.

Sajnos nem tudták, hogy 1984-et írunk, és azt javasolták, legyen inkább Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest-Ferihegy (szerintem szörnyű). Szerencsére nem gőzösítették el őket, “csak” kirúgták őket, indoklás nélkül. Még szerencse, hogy az új törvények szerint nem kell közalkalmazottak elbocsátásához indoklást fűzni.

Forrás: index.hu

Reklámok

Responses

  1. Miért van az, hogy sajnos már ezen sem tudok meglepődni?
    A nyugdíjak, a visszamenőleges adók, az ellentmondók elhallgattatása után néha már tényleg azt gondolom, hogy a szervezett bűnözés jobban irányítaná az országot.

    Csak aztán nehogy a komment alapján lekövessenek és engem is elhallgattassanak :)

  2. […] Tegnap írtam, hogy a kormány úgy döntött, ha valaki nem ért egyet velük, kirúgják őket. Remélem, nem az lesz a következő, hogy a szavazólapra rá kell írni a személyes adatokat közjegyző jelenlétében, aki pedig nem a Fideszre szavaz, kétszeres adóval lesz sújtva, aki pedig a közszférában dolgozik, hétfő reggel már nem kell dolgoznia. Szerencsére itt még nem tartunk, de azért vannak új fejlemények. […]

  3. Z, maradj ott, ahol vagy, küldöm mindjárt a Gondolatrendőrséget, visznek a Minipaxba :D

  4. Nem a repülőtér neve a fontos, hanem, hogy a helye nem változott. Egy utazásnál ez a fontos, és hogy megtalálják a taxik, transzferek pl ők http://budtransfer.com/


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: