Szerző: r1pp3r.j4ck | november 25, 2009

Törvényellenes az osztálypénz???

Úgy tűnik, egy nem is annyira távoli országban 1775 óta iskolások generációit fosztottak ki. Nem is értem, hogy nem jutott eddig senkinek az eszébe, hogy ezt a szörnyű rendszert eltöröljék. Hogy ne töröljék el azt, hogy a diákok szüleinek PÉNZT kell adniuk arra, hogy a szemük fénye elmehessen kirándulni az osztállyal, vagy esetleg ruházkodhasson. Az ombudsman szerint törvényellenes az osztálypénz, az iskolai egyenruha megvásároltatása stb. Mi lesz még itt?

Törvényellenes az osztálypénz, mert a szülőknek be kell fizetniük olyan pénzeket, amikből a fiacskájuk osztálya megvásárolja a dolgokat, esetleg elmennek valahova kirándulni. Sőt, iskolai egyenruhát se kötelezhetik, hogy megvegyék, de még arra sem, hogy egyáltalán hordják. Tehát a kirándulást kifizetheti az iskola, és akkor mindenki happy, kivéve a tanárok, meg az igazgató. A tanárok azért, mert az igazgató levont a fizetésükből, mert az állambácsi azt mondta, adjanak a diákoknak pénzt. Az állambácsi viszont nem ad az iskoláknak. Az igazgató meg azért nem lesz hepi, mert a tanárok megerőszakolják, kiherélik, meglincselik, kitépik a kezét és feldugják a seggébe. Mindezt azért, mert az így is alacsony fizetésüket mégjobban lecsökkentette nekik az igazgató. Na szóval a kirándulást kifizethetik, sőt, még az egyenruhákat is, de a diákoknak nem kell hordani, mert kötelezővé nem tehetik.

Fura… na de menjünk tovább. Lassan az lesz, hogy a diákok nem vehetik meg maguknak a könyveket, majd az iskola megveszi nekik… aztán füzetek, vonalzók, körző, színes tollak, ceruzák, ugye? Szalagavatóra meg majd mindenki kap egy 20 000 forintos Parker tollat, nem? Így is szarban van az állam, meg az iskolaügy, mit akar még tőlük az ombudsman?

Ha nincs pénz Magyarország legrangosabb iskolájába járatni a 2 gyereket, nem muszáj. Senki nem kényszerít senkit. Majd nem Svájcba fog síelni menni két hétre az osztálykiránduláson, hanem csak Sopronba 3 napra, de jó lesz az is. Nem fog iskolai egyenruhát hordani, csak hétköznapi öltözetet. Nincs semmi baj az ilyen iskolákkal, én is túléltem. Ha meg valakinek nincs pénze a 14 gyerekét iskolába járatni, akkor MENJEN EL DOLGOZNI! (igen, célzás volt).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: