Szerző: r1pp3r.j4ck | november 19, 2009

Vásárolni nem nagyon sikerült – de túléltük

5 perc sétára tőlem nyílt egy új bevásárlóközpont a múlt héten – az Allee. Valószínűleg mindenki hallott már róla, főleg a XI. kerületi kórházi dolgozók. Sikerült ugyanis megtölteniük a dolgozóknak a kórházakat, miután az autók töltötték meg az épületet szén-monoxiddal. Nem túl egészséges. Para az ilyen, mindjárt mondtam, hogy itt valakit kiherélnek (a tervezőt). Viszont miután nem sok mindent változtattak, és másnap lejátszódott az eset, ismét jöttek a mentők, zsaruk, tűzoltók, és ugyanaz volt a szituáció, akkor rájöttem, hogy az üzemeltetőt is fejbe fogják csapkodni párszor egy fagyott fókalábbal. Miután két teljes napig nem jártak erre 112-es számon elérhető emberek, és meghallottam, hogy van Apple Store a bevásárlóközpontban, úgy döntöttem, elmegyünk.

Korrekt helynek tűnt elsőre, nem mondom, hogy rossz, de azért nem olyan könnyű elintézni a dolgokat. Az első 5 percben odáig jutottunk, hogy találtunk egy információs táblát, amin aztán sikerült megtalálni az Apple boltot. Természetesen még véletlenül sem Apple-vel kezdődött a neve, azt hiszem, Starking Apple volt. Igen, valószínűleg így sokkal könnyebb megtalálni azt, amit keresünk… na szóval sikerült eljutnom az almásokhoz, bementem, szóltam, hogy rossz az iPhoneom fülese, közölték, hogy ők így nem nagyon foglalkozhatnak iPhoneokkal, az a T dolga, útba is igazított, hol van T-Pont az áruházon belül.

Be is mentünk, fél óra várakozás után (egész jó volt unatkozni a rikító rózsaszín üzletben azon a héten, amikor 60 óra ébrenlét és összesen 15 óra alvás után jártunk) sikerült felszabadulnia egy üres helynek, ahova beálltam, a faszkalap meg csak úgy simán elhúzott. Legalább annyit mondhatott volna, hogy: “bocs, testvér, elhúztam szarni, majd jövök, addig menj másik pulthoz”, vagy valamelyik pultoscsaj szólhatott volna, “hogy gyere ide, a kolléga túl zseniális ahhoz, hogy itt üljön egész nap és kiszolgálja a vásárlókat”, de nem. Az egyik telefonálgatott, a másik behívott egy másik ügyfelet, a harmadik meg még mindig el volt foglalva egy ügyféllel. 50% dolgozik is, egész jó arány. Na aztán sikerült végre bejutnom a kettes számú csajhoz, kb. 1 perc alatt el volt intézve a dolog. Nem azzal, hogy jól van, fiam, itt az új fülhallgatód. Inkább azzal, hogy itt nem foglalkoznak szervizzel, menjek el inkább a MOM Parkba például, vigyem magammal a papírokat. Azt nem tudta megmondani, hogy azonnal cserélik, vagy várnom kell, de valószínűleg majd egyszer lesz fülesem.

Egy kis ellenpélda a jó öreg Amerikából. Magyar iPhone-user Magyarországon vásárolt iPhone-al bement az Apple Storeba, kb. így játszódott le a dolog:

“Európában vásároltam az iPhoneomat, van még rá fél év garancia, viszont tönkrement a fülhallgató.”

dolgozó checkeli a szériaszámot az adatbázisban.

“Valóban van rá még garancia.” – dolgozó checkeli a fülest, leemel a polcról egy újat (kb. 9000 forint egy ilyen) – “tessék, itt van az új.”

Egy papír se kellett hozzá. Na ez a garancia. Pedig ő nem az Applenek fizette a havidíjat, hanem a magyar T-nek. Engem meg le se szar az a cég, amelyiknek fizetek 10 300 Ft-t havonta. Nem én vagyok az első, aki szív a magyar T-vel egyébként, remélem, kommentben jön pár story a kedvenc magyar T-elefontársaságunkról.

Szóval igen, ez Magyarország, egy szabad ország. És ugye szabad országban szabad ember azt csinálhat, amit szabad. De nézzük a jó oldalát. Másfél órát töltöttünk az Alleeben, és nem kaptunk szén-monoxidmérgezést.

Reklámok

Responses

  1. nocsak, tán csak nem sőnherces? :D

  2. Azaz, SCH. Te hogy talaltal ra az oldalra? Mert nem nagyon tudom, ki vagy es meg nem lattalak kommentelni se.

  3. ööö, nem t’om. talán valahol kommenteltél. qdb.hu-n talán.

  4. Ja, qdb-n szoktam neha kommentelni.

  5. dettó :)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: