Szerző: r1pp3r.j4ck | március 19, 2009

Rossz helyről jön az állam bevétele

Szar helyzetben van az állam, és elhiszem, hogy pénz kell, de talán mégsem ilyen módszerekkel kellene dolgozni, és nem a kisvállalkozókat kellene megvágni egy millióval. Nem olvasok kuruc.info-t, de valahogy most rábukkantam valamire, amit meg szeretnék osztani veletek. Azt hiszem, van több pénzt elsikkasztó, mégszemetebb módszerekkel dolgozó cég is, mint az Artisjus. Ez pedig nem más, mint az APEH. Most az egyszer nem is fűznék hozzá semmit, azt hiszem, felesleges lenne, így is mindenki ugyanazt a következtetést fogja levonni a következő esetből:

Furcsa „próbavásárlásról” tájékoztatta a Baranya megyei internetes oldalt az egyik pécsi boltos. A Citrom utcai rövidáru-kereskedésben egyik nap megjelent egy hölgy. Az eladó szerint a nő egy gyerekkabátot tartott a kezében, s előadta, hogy elromlott a cipzárja. Kérte a férfit, hogy javítsa meg. Az eladó közölte vele, hogy csak rövidáruk eladásával foglalkoznak, semmiféle javító szolgáltatásuk nincs. A hölgy azonban erősködött, hogy megfázik a gyereke, mert kint nagyon hideg van. Végül az eladó megsajnálta és szívességből megjavította a zipzárt.
Ekkor a hölgy kérdezte, mivel tartozik, az eladó mondta, hogy semmivel, de a nő unszolására fizetségként végül egy üveg, 150 forintos sörben állapodtak meg. A hölgy odaadott egy kétszázast, az eladó pedig visszaadott egy ötvenest. A hölgy távozott, majd egy perc múlva visszajött társával, és bejelentették: APEH-ellenőrök. Végül az eladót 50 ezer forintra, a tulajdonost, vagyis az eladó feleségét pedig egymillió forintra bírságolták meg.
Marton Ferenc, az APEH sajtóreferense az ügyről az adótitok miatt nem mondhatott az internetes lapnak részleteket. Azt azonban volt pofája kijelenteni, hogy revizoraik ennek a próbavásárlásnak a során is az általánosan elfogadott szabályok szerint jártak el.
Forrás: kuruc.info
Reklámok

Responses

  1. zsidóórszág :@

  2. baazdmeeeg. Erről az ellenőrnéni jut eszembe, aki ma a buszon nagyon aranyosan fölrázott legédesebb álmomból, majd fél óráig pofázott egy másik utassal (természetesen büntetés lett a vége) aztán elhúzott, és meg sem nézte a jegyem.

  3. ez kivannivalot hagy maga utan: szemetseg a kobon… a segitokesz embertol a leheto legtobbet kicsikarni…nagyon szep, mondhatom…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: