Szerző: r1pp3r.j4ck | február 15, 2009

Hóvirágtörvény

Már megint egy szaRTL klub-válasz következik. Most viszont nem ők írták a baromságot, hanem éppen egy baromságról írtak most így Valentin-naphoz. Előszöris elnézést kérek, hogy ilyen késő jön a post, de tegnap este nem tudtam leülni a géphez, koncerten voltam, és mire hazaértem, túl kevés volt a vér az alkoholkeringésemben ahhoz, hogy írni tudjak, ma pedig ehhez illően jött a fejfájás meg a hasfájás.

Na szóval jöjjön egy rövidke poszt a “hóvirágtörvényről”: 2005 óta 10 000 forintra büntethető egy szál hóvirág letépése (tartása, vétele, eladása, etc.) akár a saját kertünkben is. 100 000 forint büntetésnél már természetkárosításról van szó, ami bűncselekmény, és börtönnel is büntethető. Saját kertünkben sem tarthatunk hóvirágot, hacsak nincs bejelentve. Ha viszont be akarjuk jelenteni, az egyedenként 2200 forintba kerül.

Szóval mit lehet tenni? Bezárult az ördögi kör, és a “hóvirágtulajdonosok” elbambultak, a kör közepén maradtak. 10 000 forint/db, ha véletlenül megtalálják az illetékesek, 2200 forint/db, ha bejelentik. Tegyük fel, hogy van 20 szál hóvirágod, 200 000 forint a büntetés érte, ha viszont bejelented, “csak” 44 000 forintot kell fizetned. Ha gyökestül kitépdesed mindet, és a kert hátuljában elégeted őket, akkor 20 perc melóval spóroltál 44 000 forintot (ez 132 000 forint órabér – megéri, mi?). Azt hiszem, nem kérdés, mit választasz (csak el ne áruld, mert elvisznek Szibériába).

Szóval megint egy értelmes törvény, amivel többet ártanak, mint amennyit használnak.

Reklámok

Responses

  1. Ezzel a tartási tilalommal, nem értem, mit akarnak elérni. Mert ne lehessen árulni, meg letépni, stb… De ha már a keltembe becsírázott a kis hamis, akkor hagy ne kelljen fizetnem már érte. Bejelentem, csak ingyen, vagy 100 ft-ért vagy ilyesmi.,

  2. USA-ban van a legtöbb idétlen, értelmetlen törvény, szabály, stb, de néha mi, magyarok túlteszünk rajtuk is. Ez van, én spéci leszedem a kertemben, ha már kinyílt, akkor legalább senki nem jelent fel tiltott virágtartásért.

  3. Basszus! Tegnap délelőtt ált.suliban voltam, nyílt napon. Járkáltunk a tantermekben, aztán az egyikben a tanári asztalon egy kis vázában legalább 50 szál hóvirág ékeskedett! Mindenki engem bámult, mert fuldokoltam a röhögéstől, remélem, van az egyháznak pénze büntit fizetni, ha valaki feljelenti őket…mivel ez egy egyházi fenntartású iskola.
    Nem akartam a lelkész úrnak szólni, csak ma reggel oviban óvónéninek említettem, ő is jót röhögött. Majd szól a lelkésznek, legalább a templomban ne tegyen hóvirágot oda, ahol mindenki látja….


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: