Szerző: r1pp3r.j4ck | február 11, 2009

R.I.P. Marian Cozma

Nem igazán szeretnék a témához semmit hozzátenni magamtól, ez sem az a téma, amin viccelődni lehet. Inkább egy kis “kommentár nélkül” posztot szeretnék ide berakni. Saját véleményt nem tettem hozzá, csak összegyűjtöttem bizonyos idézeteket.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel a veszprémi Patrióta Lokál előtt halálra késelték a román válogatott és a magyar bajnok MKB-Veszprém kézilabdacsapatának beállóját, a román nemzetiségű Marian Cozmát. A védelmére igyekvő társai közül a szerb kapust, Ivan Pesicset vesén szúrták, a szintén szerb származású fiatal irányító, Zsarko Sesum súlyos fejsérülést szenvedett. A kézilabdázókat egy harmincfős társaság támadta meg. Az indíték ismeretlen.

(…)

Egy másik szemtanú úgy emlékezett vissza, hogy a pincetérben lévő szórakozóhelyen provokálták a 211 centi magas, 113 kilós Cozmát és kicsalták. Négyen mentek fel vele, rögtön arcon szúrták, és utána még többször megszúrták.

(…)

A második számú kapust, a szerb Ivan Pesicset is szúrás érte a veséjénél, a szervét el kell távolítani, az állapota stabil. Pesicset hátulról támadták meg, korábban korosztályos karatebajnok volt.

A szerb irányító Zsarko Sesumot, aki szintén bajba került társa segítségére sietett, fejbe rúgták, eltörött az arccsontja, megoperálták, túlvan az életveszélyen.

(…)

Sportgéza.hu

 

Gyászhír és egy szemtanú közleménye:
Egy szemtanú beszámolója (kis javítással): “Szeretném részletesen összefoglalni az egész helyzetet. Több éve járok szórakozni erre a szórakozóhelyre és kijelenthetem, hogy egy teljesen normális, kulturáltan szórakozni tudó réteg kedvelt szórakozóhelye volt ez klub. Az elmúlt 5 évbe, mióta idejárok, soha egy verekedést nem láttam, max egyszer egy pofon elcsattant, de ennyi. Tegnap este is egy szokásos bulinak indult, ugyan azok az arcok, ismerősök, barátok. Fél 1 fele megjelentek a veszprémi kézilabdázók is, de ez egy természetes jelenség volt, mivel ez egy általuk is gyakran látogatott hely volt. Mindig jól el tudtak vegyülni discoban, tehát soha nem voltak nagyra magukra, hogy ismert sportolók, soha nem nagyképűsködtek. Sőt nagyon közvetlenek voltak (ha ez ember leállt velük beszélgetni akkor gyakran meghívták 1-1 italra), szóval egy szimpatikus társaság benyomását keltették mindig. Fél 2-2 tájékán mikor kimentem az illemhelyre, akkor a beléptetőnél ott ált kb 15 db nagydarab, kigyúrt, kockafejű, barátságtalan kinézetű cigány. Ekkor meg is jegyeztem magamnak, hogy ha ezen az estén nem lesz verekedés, akkor soha (de eszembe sem jutott az, hogy itt majd a kés kerül elő). Lementek a zsúfolt szórakozóhelyre, aminek az lett a vége, hogy többen inkább elhagyták a helyet. Ismerőseim megrökönyödve kérdezték tőlem, hogy honnan került elő ez a társaság, mert soha senki sem látott még ilyet Veszprémben (ezt nem mellébeszélés, mivel évek óta a szombat estéim nagy részét Veszprém vmelyik szórakozóhelyén töltöm, és én sem láttam őket sohasem). A cigány társaság látva a szűkös helyet felmentek az emeletre, ahol egy koktélbár van, majd 3 óra magasságában ismét lejötték a picében található disco részre, ahol szinte egyből belekötöttek a pult környékén állókba és így a MKB Veszprém kézilabdázóiba is. A filmekbe illő verekedés egyből kialakult: ordibálás, székdobálás. Ütöttek mindenkit aki épp ott volt. Ekkor a villanyt felkapcsolták, zene leállt majd megpróbálták szétszedni őket. Ezek után kimentek az utcára és kint folytatódott a verekedés. Majd jött a barátom és mondta hogy a Kozmát kint az utcán a bejárat előtt a CIGÁNYOK SZÍVENSZÚRTÁK és ott fekszik az útesten. Mikor kimentünk, már ott voltak a mentők, akik több perce élesztették újból, és a rendőrök kérdezgették ki az embereket.
A konkrét esetet nem láttam, amikor leszúrták, de az előzmények alapján egyértelműen kijelenthető hogy a 15 fős CIGÁNY társaság a tettes. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szórakozó hely meg az utca, ahol leszúrták Kozmát, az is be van kamerázva.
Most már csak remélni tudom, hogy tetteseket elkapják és elég nagy lesz a társadalmi felháborodás és a nyomás ahhoz, hogy a rendőrség, politikusok és mindenki őszintén és határozattan kimondja, hogy itt igenis cigányok voltak, és itt az országban komoly baj van a cigánysággal és ez így nem mehet tovább. Nagyon csalódott lennék akkor, ha minden ***os kisebbségi szervezet nyomására ezt az ügyet elbagatelizálnák és egy átlagos szórakozóhelyi késelésként állítanák be, mert ez nem az volt. Itt konkrétan lejött egy cigány társaság, oda ahol korábban soha nem volt balhé, és egyből verekedést provokáltak, és MEGÖLTEK egy és súlyosan megsebesítettek két köztiszteletnek örvendő élsportolót.”

maiden.hu fórum Duma topic – by Cantara

Zarko Sesum apja 300 volt katonával jön a cigányok ellen!

A kegyetlen, indokolatlan gyilkosság áldozatává lett Marian Cozma csapat társának, a szintén élet-halál között levő Zarko Sesum szerb kézilabdázónak édesapja komoly erőkkel tart Veszprémbe, hogy bosszút álljon a fián esett könyörtelen támadáson.

A kézilabdázó édesapjának tulajdonában van Szerbia legnagyobb vagyon védelmi és testőrcége, mely jelentős testőrállománnyal rendelkezik. A cég korábbi katonákból – a hírhedt Arkan testőreiből – verbuvált tagjai kiválóan felkészített emberek, és nem híresek arról, hogy nagyon félősek lennének. Ezekből állított össze egy 300 fős bandériumot a felháborodott szülő, hogy megbosszulja fiát.

Mindehhez társul, hogy Szerbiának egyes területein még mindig dívik a vérbosszú intézménye, ami más megvilágításba helyezi az amúgy jogosan feldúlt édesapa kijelentését: “Azok, akik megtámadták a fiamat nem fognak egykönnyen elmenekülni előlem. Nem fogok a magyar rendőrségre várni! Háromszáz kommandóssal megyek a fiam támadóiért.”

MyVIP – Doktor House Fan Club faliújság

Nyugodj békében, Marian Cozma!

Reklámok

Responses

  1. R.I.P.!
    Gondoltam, hogy ez lesz a posztod témája. Remélem megkapják a méltó büntetésüket az elkövetők. Én jobban szeretném, ha a rendőrség kerítené kézre őket, és nem a család állna bosszút, mert az ki tudja hová vezetne. Jó lenne, ha nem kerülgetnénk a forró kását és végre elkezdené a rendőrség visszaszorítani a cigánybűnözést. Az egészben az az elszomorító, hogy a cigánybűnözők nem veszik észre, hogy ezzel becsületes társaik integrációját nehezítik meg, ezzel a saját népüknek ártanak.

  2. Ezeket a saját népük sem érdekli szerintem. Másrészről pedig túl hülyék ahhoz, hogy ezt megértsék. Egyébként nem félek attól, hogy megvernek az ilyen posztok miatt, mert úgysem tudnak olvasni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: