Szerző: r1pp3r.j4ck | január 14, 2009

Folytatódik a GÁZdasági válság?

Az embernek egy kis deja-vu érzése támad, amikor elolvas egy hírt, és már történt hasonló. A mostani esetre inkább a “történelem megismétli önmagát” mondás illik. Megint a szaRTL Klub híreknél olvastam először (lehet, hogy le kellene szoknom róluk, de hát akkor honnan lennének a vicces posztok?). Azt hittem, egy kis hiba van a rendszerben, és kicsit régebbi a cikk. Nem tudom, milyen emberek vannak ott, de tulajdonképpen semmi nem utal arra, hogy az eset folytatódik, nem pedig még a régi hír. Csak a dátum segített egy kicsit, de még mindig nem bíztam benne, szóval meg kellett néznem egy másik oldalat is, szerencsére az index.hu-n a legnagyobb cím erre mutatott. Le a kalappal, legalább ők tudnak értelmesen írni.

“A Spiegel az AFP-re hivatkozva délután egykor azt írja, hogy alig néhány órával a gázszállítás megindítása után a Gazprom megint elzárta a gázcsapokat. Az oroszok szerint Ukrajna megint lopja a gázt. Ukrajna állítólag beismerte, hogy blokkolják a szállítást, mert szerintük elfogadhatatlan feltételek mellett indult újra a szállítás. Erre A Gazprom a szerződés megszegésével vádolta a Naftogazt.” Tehát úgy néz ki, még mindig nincs gáz. Reménykedek már végre egy rendesebb gázszünetben. Ugye még emlékszünk – vagy a szüleink – a szénszünetekre? Akkor megoldás volt esetleg kisebb falusi iskolában, hogy vittek a gyerekek egy kis fát, és azzal fűtötttek, de most mi lesz? Bablevest főznek minden nap, aztán küldik a gyerekeket a kazánba, hogy oda kérik a gázt, 5 forintért “darabját”?

Reklámok

Responses

  1. Szerintem ez a gáz megnyitós – elzárós dolog arra hasonlit amikor kiskoromban a bátyámmal azon hülyéskedtünk, hogy mindig megengettük a kerti csapon a vizet és elzártuk, és folyamatosan azt próbáltuk eltalálni, hogy a másikunk mikor engedheti meg és mikor leszunk vizesek. Ezzel a rövid sztorival csak azt szeretném bizonyitani, hogy mennyi különbség lehet az ovis kisgyerekek és a felnőtt politikusok között akire a nemzet irányitását bizzuk…

  2. Vegulis nem sok, de ez mas dolog :D De ennek az egesznek picit mas a lenyege :D

  3. hát jah :D ..szerintem is merőben más. Egyszerű ez, az oroszoknak van egy eszköz a kezükben, amellyel hatalmat gyakorolhanak az olyan országok felett, mint amilyenek mi is vagyunk. Az embereknek szüksége van gázra… a mai társadalom kegyetlen gázfüggő. Jaja, csal bele kell gondolni… mennyi háztartás használ gázfűtét, és bizony senki sem akar megfagyni szerintem XD ..szóval az oroszok nagyon csúnyán kihasználják a monopolhelyzetüket és rendesen megszorongassák az egyse Európai államokat… :D …és milyen jó belegondolni, hogy most ez van…és mi lesz majd 5 év múlva, amikor mégjobban érezhető lesz a gáztartalékok apadása. …én még azt is el tudom képzelni, hogy a sunyi oroszok szándékosan nem fogják támogatni a különböző természetbarát energiaforrások kutatását, hogy mégtöbb pénzt kipréseljenek a szegény gázfüggő emberektől. ..hehe :D …enenk nagyon nincs köze az ovis kisgyerekekhez, az oroszok nagyon is okosak meg rafináltak…és csak hasznot akarnak húzni az egészből :P Gabcsi

  4. Hat igen… a legnagyobb pénz a földgázban és a kőolajban van. Nem kicsit fontosabb a mai társadalomnak, mint az arany meg a gyémánt. Azt hiszem, a mai post is kapcsolódni fog ehhez, megyek is írni :D Kösz az ihletet, Gabcsi ;)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: